Trafiłam na taki wątek na zagranicznym Reddicie, więc stwierdziłam że może warto go też wciągnąć tutaj.
Jakie osoby - w szczególności znane z popkultury, aktorki, piosenkarki, i wszelkiej maści gwiazdy i celebrytki - inspirowały i inspirują Was w temacie mody, makijażu, stylu, prezencji? Kto wywarł na Was wpływ, kto spowodował że stwierdziłyście "też chcę tak wyglądać"?
Ja przyznam że mam jakąś słabość do stylówek Taylor Swift. Nie słucham jej muzyki, nie śledzę jej kariery, ale kiedy wiele lat temu trafiłam na jej zdjęcia w Internecie, to serce mi mocniej zabiło. Wiem, że to trochę delulu, ale pomyślałam "to mogłabym być ja gdybym była dziewczyną"

Cóż, jest w moim wieku, mojego wzrostu (!), mój mózg doszukał się nawet jakiegoś podobieństwa w typie urody, choć oczywiście nie jestem nawet w ćwierci tak ładna

- a jej styl totalnie do mnie przemawia, szczególnie ten z wcześniejszych etapów kariery, kiedy była kojarzona z letnimi, zwiewnymi sukienkami, ale też stylizacje w których pojawia się na ulicy bardziej niż te ze sceny czy czerwonego dywanu. Do tego często nosi czerwień na ustach i paznokciach, do której zawsze miałam słabość, a o której w tamtych czasach mówiło się, że stała się kiczowata i niemodna.
A jak to wygląda u Was?