Makijażystka

1
Jakiś czas temu byłam u kosmetyczki w wersji męskiej oczywiście. Głównie w sprawach które bliska mi osoba zauważyła i zwróciła na nie uwagę np. brwi. I tak wyszło że chwilę z panią kosmetyczką sobie porozmawiałam i od słowa do słowa zwierzyłam się pani kosmetyczce z nietypowego hobby :) Chociaż w sumie sama trochę ten temat wywołała. Za jej radą wysłałam kilka zapytań mailowych w sprawie makijażu feminizacyjnego. Efekt jest taki, że jak na razie na 4 wysłane maile nie znalazłam kosmetyczki w Bydgoszczy która by taką usługę oferowała dwie panie odpisały mi, że nigdy nie robiły tego typu makijażu ale nie "wykluczają tego typu usługi" . Jedna pani zdecydowanie stwierdziła, że "nie chce w tym brać udziału" Wykonałam też jeden telefon i spotkałam się z odpowiedzią odmowną. Jestem ciekawa czy wy kiedyś też próbowałyście umówić się w ten sposób i jakie są wasze doświadczenia.
Lepiej mądrze milczeć, niż głupio gadać

Re: Makijażystka

2
Próbowałem 4 razy. 2 razy u dwóch różnych się udało - raz było super, a drugi raz tak sobie choć makijaż wyszedł świetny i mam takie zdjęcie, że mi szczęka opadła. 2 razy (u tej samej z resztą) nie, bo nie miała bliskiego terminu czy była na wakacjach.
Wpisz sobie w Google Maps "makijaż Bydgoszcz" i na wynikach patrz czy mają "przyjazne dla osób LGBTQ+" - wtedy masz praktycznie 100% szans powodzenia. Np. tu https://maps.app.goo.gl/NPQNxHZeXufc4T4V6 lub tu https://maps.app.goo.gl/zvruBJypv3JrS4a67
"Ludzie będą się gapić, więc spraw, żeby było warto."

3
Też pisałam głównie do takich co mają napisane przyjazne lgbtq+ ale faktycznie nie wszystkie to miały. A byłaś u którejś z pań co linki wrzuciłaś? jak możesz daj znać jak to cenowo wygląda bo z moich obserwacji wynikają dość spore różnice.
Lepiej mądrze milczeć, niż głupio gadać

4
Nie - tylko w Warszawie i Katowicach. 2 i 3 lata temu kosztowało to jakieś 300-400 zł za 2-3 godziny.
Tzn. jak przeczytałem jeszcze raz, co napisałaś to te dwie, które nigdy tego nie robiły, ale nie wykluczają to właściwie pozytywne odpowiedzi. Dla nich to też może być ciekawa odmiana i jakieś wyzwanie, a nie tylko hurtowo walą makijaże ślubne, czasami jakieś sesje zdjęciowe i jak się umieją załapać to telewizja czy filmy.
"Ludzie będą się gapić, więc spraw, żeby było warto."