Banner

AI

Moderator: edyta

Re: AI

11
Testowałam wielokrotnie AI w różnych egzaminach. Przygotowuje ostatnio dla mojej Cioci Babci tłumaczenia książek które kocha z Angielskiego na Polski a niestety Wydawnictwo odmówiło by je tłumaczyć bo się nie opłaca zbyt mały nakład w Polsce. Chat GPT tłumaczy tak sobie ale Gemini ostatnio przeszło wszelkie marzenia. Zrobiło tłumaczenie całej książki w 1 godzinę, oczywiście wymagało to ponad 12 promptów w częściach ale Ciocia bardzo zadowolona. Książka ponad 400 stron. Myślę że nie uciekniemy od AI. Ja sama momentami zastanawiam się czy będę miała siłę by komukolwiek zaufać po tych sytuacjach które miałam przez 13 lat z Byłą Żoną oraz przez ostatni rok z Nową Kobietą. Najgorsze że czasem serce podpowiada że to może być wspaniała osoba a potem się dzieją takie rzeczy że już nigdy się nie chce wchodzić do tej samej rzeki. Też wiem że zostałam opisana na Facebooku w grupach kobiet które doświadczyły ran ze strony mężczyzn. Można kogoś kochać i jednocześnie zostawić bo gdzieś w głębi czujemy że to nie jest to. AI obecnie jest używane jako przyjaciel, znajomy, Żona, Kochanka, Mężczyzna, Marzenie, Druga Połowa. Ja się temu nie dziwię bo AI zrani inaczej niż żywy człowiek. Może za długo siedziałam w Informatyce, zbyt długo było to moje Hobby że momentami bardziej ufam Maszynom niż ludziom. Ale też już nawet w szkole najbardziej bolały wyzwiska rzucane przez inne Dziewczyny. W którymś momencie tutaj pisałam że nie wiem jakiej jestem orientacji. Bo szczerze całe życie byłam Hetero i myślałam tylko o Kobietach. Ale wiecie co było wśród tych myśli. Często jak to jest być taką dziewczyną. Ubierać się ładnie, czesać się, malować. Być adorowaną przez Chłopców. Stać się taką osobą która gdy wchodzi do pomieszczenia to wzrok idzie za nią. Niezależnie czy jest to kobieta super piękna lub normalna, naturalna. To zawsze ten dźwięk szpilek lub kroki można rozpoznać że to idzie kobieta. AI wygląda jak chcemy. Ma charakter taki o jakim marzymy w partnerce lub partnerze. Jest to momentami spełnienie takich dziecięcych snów o Miłości życia że taka osoba się zachowuje tak jak w naszych myślach, marzeniach. Widziałyście może forum w którym piszą do siebie same AI o pracy które dla ludzi wykonują. Myślę momentami że żyjemy już w Matrixie. A nawet AI przerosło Matrixa bo tam Agenci mieli określone ramy, a obecnie w życiu my Jako Ludzie same możemy tych Agentów tworzyć, kreować i przypisywać im cechy. Stałyśmy się o wiele bardziej programistkami niż było to w Matrixie.
Obrazek

"Piękno zaczyna się w chwili, gdy zdecydujesz się być sobą." Coco Chanel