Magdii92 pisze: 02 gru 2025, 17:33
Bo nie mogę się zdecydować które

patrząc na modę na ulicy, to kwestia 2-3lat i to będzie modne.
Ja używam ChataGPT. Wrzucam fotki modelki (mnie z zamazaną twarzą - nakazuję AI feminizację, podaję wymiary: 175 cm/75 kg, 105/82/102), podaję fryz, makijaż. Następnie cel wyjścia, rodziaj modelowania bielizny (silny, średni lub niski - często zakładam gorset Rebel Madness). Dalej wrzucam fotki sukienki, torebki, butów. Mówię czego nie mam. Proszę o analizę i porady. Następnie dobieram też dodatki w sklepach internetowych (screeny robię). Dalej analizuję. Proszę także o analizę błędów mojej "kreaccji". Na koniec proszę o ilustracje w 3 rzutach (front, bok i tył). Wychodzą ciekawe efekty. Przy okazji dostaję lekcję co i jak działa w połączeniu z pozostałymi elementami. Przestrzegam jednak przed euforią. Systemy AI mają tryb "przymilania się do klienta". Nie wrzucajcie też zdjęć twarzy i domu - AI potrafi te zasoby potem gdzieś użyć i wyskoczycie komuś w Ameryce na monitorze XD. Efekty są (jeśli wystarczająco dużo zadacie pytań i postawicie warunków) często świetne. AI analizuje nawet każdą zapinkę i guzik. Gorzej z rysowaniem bo systemy AI upiększają obrazki (atrakcyjność wizualna stoi ponad realizmem). Ale można wyłapać kierunek stylizacji. Generalnie polecam. W ten sposób znajduję drugie życie dla sukienek satynowych. Albo miniówek. Albo "karyniastych" butów. System AI pozwala lepiej dobrać cele zakupowe. Analizuję też w AI moją szafę (mam 20 pasów do pończoch, 150 sukienek, 20.spódnic, 30 par butów, 50 topów i koszul, 7 gorsetów (prawdziwych), 4 płaszcze, 3 kurtki, 5 marynarek, 5 bolerek, 30 par leginsów i spodni, 10 kombinezonów). AI świetnie to dobiera ze sobą. Dzisiaj żyjemy w czasach gdy można kupić wszystko z dostawą do domu, ale jeszcze ważniejsze jest przymierzenie tego choćby w wirtualnym świecie.