Kupowanie butów z UK

1
Cześć Dziewczyny 🙂
Czy któraś z Was miała może już styczność ze sklepem veaul.com. Wypatrzyłam sobie piękne 12cm białe szpilki 🤩

https://www.veaul.com/pl/seksowne-biale ... bcasy.html
Cena z przesyłką to ponad 400zł 🫣
Rozmiar 43EU powinien pasować, bo zgodnie z tabelą producenta to na stopę o długości 27cm. Ale gdyby coś uwierało, to podejrzewam że koszt zwrotu bedzie po mojej stronie, jak i zapewne cło które zostanie doliczone przy odbieraniu (min 50zł).
Co myslicie o takich zakupach?
Załączniki

Re: Kupowanie butów z UK

3
Z UK czy nie - nie kupowałabym już takich wsuwanych pantofelków bez możliwości przymierzenia tego konkretnego modelu - zwłaszcza jeśli ze zwrotami może być ciężko. Buty które są jakkolwiek zapinane - jeszcze ewentualnie. Ale z takimi pantofelkami jak rozmiar nie jest dobrany idealnie to będzie kiepsko. Nacięłam się tak z dwoma parami kupionymi na Vinted.

4
Ja generalnie polecam sklep butyxl.pl Sklep jest nie tylko internetowy ale też stacjonarny w Warszawie. Można przymierzyć więc nie będzie pomylki w rozmiarze. Mają też buty z szeroką podeszwą, więc na nasze damskie stópki pasują idealnie. No i dziewczyny bardzo pomocne, nie patrzą się ze zdziwieniem i glupim uśmieszkiem

5
Glodis pisze: 21 lut 2026, 21:49 Ja generalnie polecam sklep butyxl.pl Sklep jest nie tylko internetowy ale też stacjonarny w Warszawie. Można przymierzyć więc nie będzie pomylki w rozmiarze. Mają też buty z szeroką podeszwą, więc na nasze damskie stópki pasują idealnie. No i dziewczyny bardzo pomocne, nie patrzą się ze zdziwieniem i glupim uśmieszkiem
Pracowałam obok, ale jako zwykły tchórz, mimo że się zbierałam z tysiąc razy, się nie odważyłam.