Tak
Re: Pielęgnacja nóg i twarzy - ciała
62Nie. Ramiona golę przy okazji, ale przedramiona i dłonie przejeżdżam maszynką tak, żeby trochę przerzedzić.
"Ludzie będą się gapić, więc spraw, żeby było warto."
63Ja może nie depiluję, ale golę. Jak się zbieram do kobiecego golenia, to leci całe ciało.
64
Kremy do depilacji Veet stosowałam ale czasami podrażnia skórę.Venus_124 pisze: 26 paź 2024, 15:44 Dzięki za odpowiedzi, ale powtórzę jeszcze raz pytanko, proszę uprzejmie o podanie mi nazw marek jakich kremów używacie, do pielęgnacji nóg, i nazwy maszynek czy np maszynka Philips, Siemens jaką polecacie do golenia twarzy, i jaki krem do pielęgnacji nóg po goleniu, np Isana, itp, etc, proszę o nazwy jakich marek używacie. to że dla każdej innej osoby, co innego odpowiada to wiem, ale mi nie chodzi o ogólne odpowiedzi, a o nazwy maszynek, kremów, nazwy marek . Jakie wg was są najlepsze ?
Ps - nie wiem czy taki podział na skóry jest potrzebny do golenia, ale ok niech będzie jestem Tv. CD M/ K .
Stosowałam też Eveline Cosmetics Epil jest ok.
Są też kremy specjalne do twarzy Joanna Sensual.
Isana taka sobie.
Venus jest ok oraz Gillette.
Ogólnie stosuję u siebie depilator oraz normalne żyletki Gillette do golenia.
Miałam też IPL Depilator Philips jak tylko wyszedł ale czytając ulotkę przeraziłam się bo jest w środku napisane że nie wolno stosować na twarzy ani górnych częściach ciała jeżeli jesteśmy przed terapią hormonalną bo u osób przed tranzycją i mężczyzn mogą się włosy pojawiać w skórze po drugiej stronie i np. rosnąć w środku ust. Oczywiście może to być fake ale było to w instrukcji.
Najlepiej proponuję zapytać zawsze w Rossmanie bo czasami do depilacji potrafią się pojawiać kremy niemieckie mało znane ale które są bardzo dobre.

"Piękno zaczyna się w chwili, gdy zdecydujesz się być sobą." Coco Chanel
65Depiluję całe ciało. Co 4 dni. Nie mogę patrzeć jak odrasta ale częściej nie ma sensu bo ręczna maszynka isana body men nie zbiera wtedy zbyt dobrze. Potem nakładam mleczko do ciała z shea. Poranek po depilacji jest naprawdę przyjemny