Mówisz i maszAśka pisze: 18 sty 2026, 21:39 No faktycznie był już wcześniej taki wątek. A to nie można ich połączyć?
Re: Imiona
31Make make-up not war
Moderator: edyta
Mówisz i maszAśka pisze: 18 sty 2026, 21:39 No faktycznie był już wcześniej taki wątek. A to nie można ich połączyć?
A ja nie mogłam się zdecydować w związku z tym że męskie mam trzy imiona to doszłam do wniosku że kobiece również będą trzy. Chciałam połączyć troszkę imiona z różnymi wyznaniami, duchowością. Jako że uważam się w sercu za kobietę a jednocześnie jestem zafascynowana religią i przez większość swojego życia byłam i nadal uważam że jestem aktywną Katoliczką. Chodzę do Kościoła co Niedzielę, często się spowiadam ale doszłam do wniosku że nie boję się i chodzę normalnie w staniku, kobiecej bieliźnie i z torebką. Jeszcze nie przełamałam się by chodzić w pełnym kobiecym stroju ale jeżeli chodzi o wiarę to nigdy nie byłam chwiejna i to że jestem trans nie oznacza że nie będę korzystać z sakramentów i wiary. Uważam że w Polsce to powinno się zmienić jak na Świecie i każdy niezależnie od tego czy jest LGBTQIA powinien móc normalnie chodzić do Kościoła i nie bać się. Mam nadzieję że nie obraziłam nikogo uczuć tym, jak tak to przepraszam.Silvia_9 pisze: 19 lis 2024, 10:54 Hej,
Przejrzałam forum i nie znalazłam podobnego wątku, choć może się okazać że zrobiłam to zbyt pobieżnie.
Skąd pomysł na Wasze kobiece imiona? Wybierałyście coś podobnie brzmiącego do Waszego męskiego odpowiednika czy wręcz przeciwnie? Szukałyście inspiracji w życiu codziennym a może w szeroko pojętej sztuce? Dopasowanie nastąpiło dopiero gdy pierwszy raz ujrzałyście się w lustrze czy może była to już od dawna przemyślana decyzja? A może to Wasi bliscy Was zainspirowali? A może było jeszcze inaczej?
W moim przypadku to pomysł partnerki, osobiście skłaniałam się ku innej opcji, ale kiedy zobaczyła mnie w przebraniu i sensualnie szepnęła mi do uszka imię "Sylwia", nie było już odwrotu.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości