Wednesday, 2010-09-08

Forum about crossdressing
  crossdressing.pl » Forum
  Visit count: 4855062, Hit count: 49461408
crossdressing.pl » Forum » Komentarze do artykułów » Genderparty i Schlampenfest w Lipsku
Genderparty & Schlampenfest in Leipzig
The organizers of two biggest transgender events in Germany – genderparty and shlampenfest – invite to a common party. Lepzig, 4 june 2006.
Author Content
DONNATRAVESTI
Byłoby wspaniale ... 2006-03-30 13:20
...gdyby nasz kraik też miał swoją reprezentację na tej imprezie ... najlepiej jakby ktoś mówił po niemiecku ... no i te koszulki z naszym logo i adresem... dobrze by było by swiat dowiedzial sie o nas . Taka imprezka to moje marzenie niestety nie stac mnie na taka podróż . Ale będę szczęśliwa jeśli ktoś od nas pojedzie i powie im "Hey jesteśmy z Polski , jest nas tam wiele !!!"
Mala_Gosia

2006-03-30 13:35
"Jestem laska... Z Polski..."
Ruda13
Szkoda,że 2006-03-30 13:48
ja prawie "nicht verstehen deutsch"..i do tego "kein geld" .Mogłoby być fajnie..
Samir
Rudzielec ... 2006-03-30 13:51
"nicht verstehen deutsch",a przecież rudzielce wszystkich krajów łączcie się...
xL
A może warto się wybrać? 2006-03-30 14:30
W sumie to czemu by nie pojechać W kilka osób, jednym albo dwoma autami... Chyba byłabym zainteresowana
Nadja_De_Mormynt
2006-03-30 14:44
A ja tam będę!!!!!!!! Wtedy w lipsku jest też festiwal wave gotik treffen! I cały Lipsk jest oblegany przez cudaków wszelkiej maści a już transki to najzwyklejsza rzecz pod słońcem i żadna koszulka na nikim nie zrobi wrażenia wśród tego kolorowego ptactwa, gdzie facet w makijażu i w spódnicy chodzi co drugi
http://fotos.schwarzes-muenchen.de/displayima
ge.php?album=894&pos=228

chciałabym mieć taką tatę
Mala_Gosia

Tatę jak tatę ... 2006-03-30 15:23
... ale niektóre gothic ladies z tej galerii... mmmmmm... <rozmarzyłam się>
xL
A to akurat niedobrze 2006-03-30 15:50
Skoro akurat wtedy jest Gothic-Festival, może być trudno ze znalezieniem taniego noclegu
Lydia
hello girls from poland 2006-03-30 18:05
I am the promoter from the genderparty meets schlampenfest in Leipzig. The english-language-version comes next wek og www.genderparty.de

If you have questions to the event: kontakt@genderparty.de

Lydia from Dresden/Germany

xL
Hi Lydia 2006-03-30 18:18
We're just going to gather some people and come to the party Hope there will be some people in Poland interested in going to Germany and having just fun on somehow international event
Nadja_De_Mormynt
No tak 2006-03-30 18:45
co prawda to prawda, z miejscami będzie kiepsko. Ja mam o tyle dobrze że w cenie biletu na festiwal mam pole namiotowe i komunikację. Tylko tak sobie myślę że nie będę mieć dużo czasu żeby skoczyć na tę imprezkę I tak mam problem z którego koncertu zrezygnować a który zobaczyć tyle tego że głowa boli a Lipsk wielki
Lydia
@ Laura 2006-03-30 19:12
We will clear the language obstacle. Perhaps you can translate for the other T-Girls? Best wishes Lydia
xL
I hope we will manage 2006-03-30 19:26
I don't think the language will be a problem. More difficult is to kick out our ladies out of the closet You know - work, duties, money...
edyta
Deutsch verstehen und sprechen 2006-03-30 19:31
- das ist kein Problem. Geld haben – das ist auch kein Problem. Aber die Zeit anfang Juni haben – das ist das grosse Problem.

No ja bym bardzo chętnie pojechała, ale to jest awykonalne ze wzgledów czasowych, związanych z pracą zawodową. Nad czym boleję. Bo zdecydowanie bardziej wolałabym harcować sobie w Lipsku niż pracować w Warszawie.
Lydia
I understand. 2006-03-30 19:33
I understand.It is also that way in Germany.At the best a big car and all girls in. This saves money. I could arrange an overnight stay for you for 2 persons 25 EUR + 3,50 breakfast/person.
edyta
Ach, Lauro! 2006-03-30 19:34
jakaś Ty przewidująca - nawet w obcych językach! Wot, umnaja żenszczina!
Lydia
@ edyta 2006-03-30 19:35
In Deutschland ist der 07.06.2006 Feiertag. Pfingstmontag. Bei euch nicht?
Lydia
Sorry 2006-03-30 19:38
Falsches Datum... Natürlich der 5.06.2006 ist Pfingstmontag und in Deutschland Feiertag. Bei euch in Polen nicht?

Wrong date... 05.06.2006 is in Germany holiday.With you in Poland not?
xL
Nope 2006-03-30 19:40
5 June is a working day, no holidays
edyta
Ich weiss nicht, 2006-03-30 20:09
was ist das Pfigstmontag. Aber... ich arbaite in Freitag und Sonntag auch. Alles weekend kaput
xL
Pfigstmontag 2006-03-30 21:06
To chyba zielone świątki.
edyta
Zielone? 2006-03-30 21:35
Znaczy święto PSL-u. Nieee... po mojemu to ono wypada tak jakoś w lecie, w sierpniu chyba.
Nadja_De_Mormynt
hmm 2006-03-30 21:58
to ichnie święto jest ruchome, ale zawsze wypada w poniedziałek i wave gotik treffen takoż jest ruchomy trochę to zabawne żeby festiwal zależał od kościelnego święta zwłaszcza taki "zły"
Julia_TV
Gr8 2006-04-02 00:34
Gr8, I have no absolutely idea that our Polish crossdressin' portal is as international as I see on this discussion topic. Should I be proud?
About genderparty i schlampenfest (two in one like a head and shoulders) I would like to live to see moment when event like it happen in our country. I know, the trans party series is good, but good only for the beginning. Maybe our children will see sun rising over the Poland.
But it’s going good way. Poland and Germany are goin’ good way – the Pop often say “witam pielgrzymuf s Polsgi”.
Kingusia
Jechać, transować, szaleć 2006-04-03 21:50
Transparty w Lipsku w międzynarodowym towarzystwie – transki wszystkich krajów łączcie się – to idea, jak dla mnie, przezacna. Mogłabym chyba jechać do Lipska, ale musimy zastanowić się, jaki by był koszt przejazdu samochodem osobowym na trasie np. Wawa – Lipsk tam i z powrotem. Plus koszty konieczne tam na miejscu i zaskórniaki na przyjemności miejscowe. Mogłybyśmy się wstępnie zadeklarować, kto chce jechać. Jak ktoraś ma w sobie zyłke globtrotera i frika, to przypominam o starożytnym sposobie jazdy - stopie (hich hiking, Per anhalter fahren). I wtedy kiecki do plecaka i hajda w nieznane. Oj, mogłabym cos powiedzieć o stopie po ponad 10 latach doświadczeń. A są wśród koleżanek takie, które maja tego typu eksperyment medytacyjno-egzystencjalny, jakim jest stopowanie? Aha, noclegi też conieco kosztują. Spróbujcie uruchomić jakieś niemieckie kontakty. A nuż cos się znajdzie. Można pomyśleć też o squotach lipskich. Popytam przez moje anarcholsko-punkowe kontakty. Ale by się squotersi zdziwili goszcząc transgenderowe towarzystwo. Teoretycznie powinni zaakceptować. A w przyszłości mogłybyśmy cos takiego u nas zorganizować. Ale to śpiew przyszłości ...
Kłaniam się nisko
Jesteście super
Kinga
Lydia
english version is ready 2006-04-05 15:25
The english version is ready. You can find: www.genderparty.de and click the english button.

Best wishes from Lydia
ania_aina1
Przejrzyjcie proszę 2006-04-05 18:31
nie tylko informacje o Genderparty, ale także stronę Lydii http://www.trans-woman.de. Jest czego grauylować naszym niemieckim koleżankom!
Ruda13
Widzieć widziałam, 2006-04-05 18:51
stronkę odnośnie Genderparty takoż..
Hmm..jedyne,czego im zazdroszczę-to tych wypadów plenerowych.Ale podobno chcieć znaczy móc-więc kto wie..może faktycznie dorobimy się tego "pluszowego autobusu"?
A co do stronki prywatnej-trochę sporo czasu spędziła kobitka na tych "wczasach zdrowotnych" .Ale najwyrażniej doszła do siebie
edyta
Ja tam muszę 2006-04-05 19:02
to w domu obejrzec, bo mi jakoś na służbowym Maku nie chce chodzić
Jaana
No właśnie ! 2006-04-05 19:30
Patrząc na zdjęcia z ubiegłych lat - to chyba impreaza nie jest dużo liczniejsza niż nasze TP. Tylko one nie chowaja się za zamkniętymi drzwiami - a śmiało wychodzą w świetle dnia. Ogłoszenie wieszaja na największym słupie - czyli w necie. I nie boją się, że je ktoś kijem do szczęśliwości będzie naganiał. No i wyrażnie nie liczą tak dokładnie każdego feniga - tfu - eurocenta.
Lydia
please Laura help, what say`s the girls? 2006-04-06 01:54
please Laura help, what say`s the girls? I can`t understand... please in english language
Lalka
Lydia 2006-04-06 15:53
Generally girls are fascinated of your website.
They discussed on possibilities of your activities as girls in your country.
And they are admired of your “crossdressered departures” (I do not know whether I use this phrase correctly).
Girls have found with big pleasure that you can showing in Germany your women personalities, without any barriers and without special inconvenience.
If you would like to know the detailed texts of posts please ask Laura once again
xL
Sorry 2006-04-06 16:09
I'm quite busy recently and have not much time to take part at forum's discussions. But, nevertheless, I'd like to go to Germany and enjoy genderparty. The problem is, there is little interest among others, and to go alone is quite dull...

Tak jak napisałam, chciałabym się wybrać na to genderparty, może ktoś chciałby się zabrać? Mogę zaoferować transport (koszty paliwa do podziału). Problemem mogą być finanse, bo taki wyjazd to dobre kilkaset złotych, jeśli nawet nie tysiąc... Interesuje mnie wyjazd przynajmniej na trzy dni (dwa noclegi), start nie z Warszawy, ale z jakiegoś miasta bliżej granicy (może Poznania albo Wrocławia).
trans_Kasia
Koszty 2006-04-07 15:02
Nie jestem w stanie przewidzieć, czy mogłabym jechać, ale że tanie podróżowanie to moje hobby, to nie omieszkam wtrącić swoich 3 groszy

Nie mam pojęcia ile kosztuje przejazd samochodem, ale jakby jechać pociągiem to można od granicy polskiej do Lipska przejechać na tzw. Schönes-Wochenende-Ticket za 30 euro - na jednym bilecie może jechać do 5 osób, a w poniedziałek można wrócić do Zgorzelca na tzw. Sachsen-Ticket za 21 euro - również do 5 osób na jeden bilet.

Jakby była potrzeba znalezienia noclegu to mogę polecić sieć Accor Hotels:
http://www.accorhotels.com/gb/reservation/lis
te_hotels.shtml?nom_ville=Leipzig

W tych najtańszych, Formule 1, pokój dwuosobowy kosztuje 25 euro, i jest całkiem ok.

Czyli jakby jechały np. cztery osoby, to dwa noclegi i przejazd od granicy i z powrotem kosztowałyby w sumie poniżej 150 zł na osobę.
Jakby i to był problem, to jest bardzo sympatyczna strona - http://www.hospitalityclub.org/ - na której można znaleźć masę osób chętnych do przenocowania innych za darmo. Znajomi kiedyś w trakcie długiej podróży skorzystali z takiej możliwości, i byli zadowoleni.

Czyli, w skrócie, jak się chce, to się da.

A w ogóle, to miło, że portal się robi troszkę międzynarodowy. Nice that the portal is becoming a bit international.

Pozdrawiam,
krakowska centusia
Lalka
Kasiu 2006-04-09 01:10
Dzieki za wspaniałego linka.
Przyda się nie tylko chetnym na wyjazd do Lipska.
Może w przyszłości uda się skorzystać...
Pozdrowienia dla KRAKOWSKIEGO CENTUSIA, znam już parę "krakowianek jednych" a z niektórymi lubimy się i to nawet bardzo.
A teściowa moja z Krakowa pochodzi, tez lubię ją, chociaż (a może właśnie dlatego ), mieszka teraz w Zakopanem.
PalomaPol
Transgraniczna Transowa Teleportacja 2006-04-19 20:49
Czy tak można by nazwać weekendowy "export" naszych wątłych polskich kobiecych duszyczek. Szukam chętnych-Jadę autem. Czy jak tam dojadę to będę już Unijną Trans bo się gubię?
Lydia
pictures - event 2006-06-07 17:31
The pictures from "genderparty meets schlampenfest" 2006 in Leipzig / Germany:

http://www.galerie.genderparty.de/html/151.ht
ml

Best wishes from Lydia
ania_aina1
Czy ktoś z Was był w Lipsku? 2006-06-07 23:37
Jeśli tak, upraszam o relację!
Lalka
Paloma 2006-06-08 00:29
Dojechałaś???
Bo nic nie opowiadałaś podczas naszego spotkania.
Więc raczej wnoszę, że chyba jednak nie...
PalomaPol
Laleczko 2006-06-08 17:06
Założenia były takie Lipsk a potem PTP. Potem jednak ktoś wrzucił informację o Wotover na Portalu i cały mój niecny plan runął w gruzach. Trzeba było dokonać jakiegoś wyboru - jak to zwykle w życiu bywa. PTP nie chciałam odpuścić, a Wot wydał mi się bardziej bliski sercu. Stąd też mogłyśmy się zobaczyć w Warszawie. Do Lipska jednak nie dotarłam. Buzia
Lalka
Palomo 2006-06-08 23:03
To ja cieszę się, że jednak wybrałaś Warszawę...
crossdressing.pl » Forum » Komentarze do artykułów » Genderparty i Schlampenfest w Lipsku
Jeśli chcesz dodać wpis, zaloguj się do portalu

The editors of crossdressing.pl are not responsible for any comments submitted to this forum by its users. Regulamin forum
Log in
Nick:
Password:

Forum
Forum - strona główna
Ostatnie wpisy
Ranking gaduł
Szukaj

Crossdressing.pl
 Familia
 Forum
 Blog